Recept 26, Gekarameliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1 kg vastkokende aardappelen, zout, 3 eetlepels olijfolie traditioneel, 2 eetlepels rozemarijnblaadjes, 40 g boter, 1 kg schoongemaakte kleine spruitjes, 1½ eetlepel suiker, 2 theelepels bouillonpoeder, 4 kalkoenhaasjes à ± 100 g |
Bereiding: |
Snijd de schoongeboende
aardappelen in parten en kook ze 10 minuten in water met zout. Giet
ze af en laat ze uitdampen. Schep 2 eetlepels van de olie en de
rozemarijn erdoor en verdeel de aardappelpartjes over een met een
bakmatje beklede braadslede. Rooster de aardappelparten in een
voorverwarmde oven (225ºC.) in ± 20 minuten bruin en gaar. Schep ze
tussentijds tweemaal om. Smelt 25 g van de boter in een ruime pan
met dikke bodem. Schep de schoongemaakte spruitjes en de suiker
erdoor en laat alles op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes
pruttelen. Voeg 1 dl water en de bouillonpoeder toe en breng alles
aan de kook. Kook de groenten op een laag vuur in ± 10 minuten
beetgaar. Schep de spruitjes regelmatig om. Verhit gelijktijdig 1
eetlepel olie met 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en
bak de met peper en zout bestrooide kalkoenhaasjes aan beide kanten
bruin en in ± 8 minuten gaar. Neem de deksel van de pan met
spruitjes en laat het vocht inkoken. Serveer de spruitjes met de
kalkoen en de geroosterde aardappelen. |
|