Kook de
tagliatelle in ruim water met 2 eetlepels olijfolie en zout gaar.
Ontvel de tomaten en verwijder de pitten.
Snijd de mozzarella en het tomatenvruchtvlees in blokjes en hak het
basilicum
en de bosuitjes.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en smoor de bosuitjes
hierin kort.
Giet de gezeefde tomaten erbij en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de tomaten, de kappertjes en de helft van het basilicum toe en
laat het
even doorkoken.
Roer als laatste de mozzarella door de saus en breng hem op smaak
met peper
en zout.
Serveer de saus over de tagliatelle en bestrooi het geheel met de
rest van
het basilicum.
De combinatie mozzarella, tomaat en basilicum kom je heel erg vaak
tegen. Ze
is echt afkomstig uit de Italiaanse keuken. Of je het nu gebruikt op
brood, in
een salade, in een quiche of in een saus, het smaakt altijd goed.
Ik gebruik mozzarella vaak om mee te gratineren, omdat ze heel mooi
draden
trekt en niet zo overheersend van smaak is. Tegenwoordig kun je ook
minibolletjes mozzarella krijgen en die kun je heel leuk verwerken
in hartige
hapjes.
Het is wel aan te raden om de mozzarella bij de kaasboer te kopen,
want die
is beter van kwaliteit en smaak dan de voorverpakte versie.
|