Pasta met mozzarella, tomaat en basilicum á la Ed.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g tagliatelle
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
6 tomaten
150 g mozzarella
vers basilicum
3 bosuitjes
3 dl gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kappertjes

Bereiding:

Kook de tagliatelle in ruim water met 2 eetlepels olijfolie en zout gaar.
Ontvel de tomaten en verwijder de pitten.
Snijd de mozzarella en het tomatenvruchtvlees in blokjes en hak het basilicum en de bosuitjes.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en smoor de bosuitjes hierin kort.
Giet de gezeefde tomaten erbij en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de tomaten, de kappertjes en de helft van het basilicum toe en laat het even doorkoken.
Roer als laatste de mozzarella door de saus en breng hem op smaak met peper en zout.
Serveer de saus over de tagliatelle en bestrooi het geheel met de rest van het basilicum.
De combinatie mozzarella, tomaat en basilicum kom je heel erg vaak tegen. Ze
is echt afkomstig uit de Italiaanse keuken. Of je het nu gebruikt op brood, in
een salade, in een quiche of in een saus, het smaakt altijd goed.
Ik gebruik mozzarella vaak om mee te gratineren, omdat ze heel mooi draden
trekt en niet zo overheersend van smaak is. Tegenwoordig kun je ook
minibolletjes mozzarella krijgen en die kun je heel leuk verwerken in hartige hapjes.
Het is wel aan te raden om de mozzarella bij de kaasboer te kopen, want die
is beter van kwaliteit en smaak dan de voorverpakte versie.