|
|
Ed's keuze, Gestoofd rundvlees in tomatensaus met pasta. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
750 gram
(doorregen) riblappen |
Bereiding: |
Snijd de riblap
in grote blokken of vraag de slager dit voor u te doen. Snipper de
gepelde uien grof. Snipper de gepelde knoflooktenen fijn. Verwarm de
oven voor op 150ºC. Verhit de boter in een pan die in de oven past
en die geschikt is om op tafel te zetten. Braad de blokjes vlees met
niet teveel tegelijk regelmatig omscheppend rondom bruin en schep ze
met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in de braadboter
omscheppend fruiten tot ze begint te kleuren. Laat de bloem, de
knoflook, de tijm en de laurier kort meebakken. Blus af met de wijn
en laat kort koken. Voeg de gezeefde tomaten, de suiker, de rasp en
het sap van de citroen en wat zout en peper toe. Breng aan de kook
en schep de rundvleesblokjes door de saus. Zet een deksel op de pan
en schuif 1½ - 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Ontvel
de vleestomaten door ze in te kruisen en circa 10 seconden in kokend
water te dompelen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de
olijven in plakjes. Neem de pan uit de oven, schep goed om en breng
de saus zo nodig verder op smaak met zout, peper, suiker en/of
citroensap. Bestrooi het vlees kort voor het serveren met de blokjes
tomaat, de plakjes olijf en de peterselie of de bosui.
|