Ed's keuze, Mexicaanse kip enchiladas.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 courgette
2 rode of gewone uien
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
3 teentjes knoflook
500 gram tomaten passata
8 tortilla wraps
150 g geraspte oude kaas
200 g creme fraiche
1 rode peper
olijfolie
1 eetl. Mexicaanse kruidenmix
lekker erbij tortillachips

Bereiding:

Kook de kipfilet in ongeveer 10-15 minuten gaar in 1 liter water waar een kippenbouillontablet is toegevoegd, en zet deze opzij.
Snij 1 ui, courgette en de paprika's in reepjes, bak ze in wat olijfolie goudbruin tot ze bijna gaar zijn en zet ze opzij.
Verhit wat olijfolie in een (steel)pannetje en bak daarin een gesnipperde ui en de gehakte koflook glazig (3-4 minuten) voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en bak het geheel nog 1-2 minuutjes. Voeg de tomatenpassata toen en kook dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes zodat de saus een beetje indikt.
Spreid de tortillas uit en doe op elke tortilla een lepel van de saus, een schep gegrilde groenten en wat in stukjes gesneden kip. Vervolgens nog een schep saus en wat geraspte kaas. Rol de tortillas op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. (ik heb de zijkanten van de ovenschaal opgevuld met de overgebleven groenten en stukjes kip)
Schep de overgebleven saus en de crème fraiche over de opgerolde tortillas en bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas en de gehakte rode peper.
Bak het geheel 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.