Ed's keuze, Bavarois met aardbeien.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram aardbeien, 150 gram suiker, 5 gram gelatine, 4 dl slagroom

Bereiding:

Week de gelatine in water. Maak de aardbeien schoon, houd er wat apart voor garnering en draai de rest door een zeef. Voeg er een scheut citroensap bij en de suiker. Roer deze er goed door. Doe de geweekte gelatine in een pannetje met een lepel kokend water en zet dat op zacht vuur. Roer totdat de gelatine gesmolten is. Voeg deze dan bij de aardbeienpuree en roer hem er langzaam goed door. Klop de slagroom zeer stijf. Meng hem voorzichtig door de aardbeienpuree. Doe de compositie in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven. Om de bavarois te lossen houden we de vorm even in heet water en storten de bavarois op een dienschaal. Garneer met de achtergehouden aardbeien.