Ed's keuze, Fish and chips.

IngrediŽnten voor 4 personen:

6 grote aardappels, 3 eetlepels olie, circa 500 gram kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries), 4 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 3 eieren, 8 eetlepels broodkruim of paneermeel, olie om te bakken, 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels piccalilly, tomatenketchup

Bereiding:

Voorbereiding:
Borstel de aardappelen met de schil zorgvuldig schoon onder de kraan en snijd ze in de lengte in 6 tot 8 parten. Doe de aardappelparten in een kom en gier er olie over. Meng goed met de hand, zodat de aardappelparten rondom met olie zijn bedekt. Snij de ontdooide kabeljauw in sticks van circa 8 cm lang en 3 cm breed. Schep de bloem in een diep bord en roer er wat zout en peper door. Klop de eieren los in een kom. Schep het broodkruim of het paneermeel in een diep bord. Haal de vissticks eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim of het paneermeel. Druk het paneerlaagje stevig aan.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de bakplat met bakpapier en leg de aardappelparten naast elkaar op de bakplaat. Schuif ze 15 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze halverwege de tijd om en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit intussen een laagje van een paar centimeter olie in de wok of de koekenpan en bak de gepaneerde vissticks zo nodig in meerdere porties, in circa twee minuten per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer voor de saus de mayonaise en de piccalilly door elkaar en zet de ketchup op tafel. Traditioneel bij dit gerecht zijn doperwtjes die worden gestoofd met een gefruit uitje.