Ed's keuze, Kalfsvlees-mozzarella ovenschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grof geraspte mozarella, 60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering.
VOOR DE SAUS:
1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd de groenten voor de saus in kleine stukjes en verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Doe de fijngesneden groenten er in en fruit 5 min. Doe er dan de rest van de saus ingrediënten in en laat alles 1/2 uur sudderen.
Oven voorverwarmen tot 180°C.
Bereidingswijze:
Ei loskloppen op diep bord, bloem en paneermeel op aparte borden doen. Vlees tussen 2 vellen plastic leggen en platslaan met een steelpan of met de zijkant van een vleeshamer. Eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel halen. Stevig aandrukken. Boter in een koekenpan smelten, 2 eetl. olijfolie er bij doen. Vlees goudbruin bakken, 3 min aan iedere kant. Vlees in platte ovenschaal leggen, bestrooien met mozarella, tomatensaus er over lepelen en bestrooien met Parmezaanse kaas. Onafgedekt 25 min in de oven zetten, garneren met verse basilicumblaadjes.