Ed's keuze, Macaroni-kipschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetlepel boter
250 g champignons
250 g macaroni
1 zakje witte saus
3 dl kippenbouillon
4 eetlepels room
versgemalen peper, zout
2 eetlepels droge sherry
2 gare dubbele kipfilets
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat de macaroni in een vergiet uitlekken.
Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van melk).
Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons door de saus.
Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel 20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.
Lekker met een groene salade.