Ed's keuze, Groene tagliatelle met stoofvlees.

IngrediŽnten voor 4 personen:

600 g runderstoofvlees
4 eetlepels olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
peper, zout
2 blaadjes laurier
2 dl rode wijn
2 eetlepels tomatenpuree
400 g groene tagliatelle
50 g verse geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak het vlees in de olijfolie aan.
Pel de uien en de knoflook en hak ze grof.
Snijd de wortel en de selderij in *brunoise.
Voeg de groenten, uien en knoflook bij het vlees en laat ze enkele minuten mee stoven.
Kruid met peper, zout en laurier, giet de wijn erbij en laat die 1 minuut uitdampen.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat alle 2 uur heel zachtjes stoven.
Kook de tagliatelle in water met een beetje zout beetgaar, giet ze af en
schep de saus erop.
Dien op met geraspte Parmezaanse kaas. *Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden.