Verwarm de oven voor op
200ºC.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de courgette in plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de courgetteplakjes samen
met de
knoflook.
Giet de tomatenblokjes en het sap erbij en breng op smaak met zout
en peper.
Zet de slagroom met de pesto op en laat dit een beetje inkoken.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de rauwe ham in blokjes en
voeg die
toe.
Vet een ovenschaal in en leg er enkele lasagnevellen in.
Schep er een laagje van de tomatensaus op, weer lasagnevellen, een
laagje
pestosaus enzovoort.
Zet de schaal 35 minuten in de oven en bestrooi de lasagne na 30
minuten met
de geraspte kaas.
Serveer met een tomatensalade.
Pesto is een koude saus op basis van basilicum. Je kunt hem
tegenwoordig
vrijwel in iedere supermarkt kopen, maar het is eigenlijk het
lekkerst om
hem zelf te maken en als je een keukenmachine hebt, ben je in een
paar minuten
klaar.
Doe 1 bosje basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels
pijnboompitjes en een
stukje Parmezaanse kaas in een mengkom en maal het met een flinke
scheut
olijfolie fijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
|