Ed's keuze, Limburgs zoervleis met ontbijtkoek.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g runderriblappen
60 g ongezouten roomboter
4 jeneverbessen
3 kruidnagels
2 middelgrote uien
200 ml witte wijnazijn
2 eetl. donkere basterdsuiker
200 ml water
6 plakken ontbijtkoek
4 eetl. appelstroop
4 gedroogde laurierblaadjes

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin.
Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.
combinatietip:
Lekker met friet, mayonaise en appelmoes.