Ed's keuze, Courgette met kerrierijst en gehaktballetjes.

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 gram rundergehakt, 1 courgette, 250 gram rijst, zout, peper, kerriepoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, wat melk, paneermeel of 2 beschuiten fijngemaakt, olijfolie

Bereiding:

Was de courgette, haal de kopjes eraf en snij hem in plakjes van ± 1 cm dik. Snij de plakjes dan in vieren. Kook ze in water met een beetje zout 5 min. Giet ze af in een vergiet laat ze even staan en bak ze in een beetje olijfolie bruin in een hapjespan. Kook ondertussen de rijst gaar en giet deze af en laat ook even staan. Ontdoe de ui van het velletje en snij hem in stukjes. Pel de knoflook en snij deze ook in kleine stukjes. Kruid het gehakt met peper en zout en veel kerriepoeder doe er een scheutje melk en wat paneermeel of twee beschuiten fijngemaakt erbij. Meng het geheel goed door elkaar en maak er soepballetjes van. Haal de courgette even uit de pan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar in ± 5 min. Doe er op het laatst de ui en knoflook bij. Doe de rijst en de courgette erbij en strooi er nog flink wat kerrie over. Roer het geheel zachtjes door elkaar. Serveer het goed warm. Erg lekker erbij is pittige mierikswortel (verkrijgbaar in potjes in de supermarkt).