Ed's keuze, Sperziebonengehakt ovenschotel met champignons.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

500 gram sperziebonen, 750 gram aardappelen, 500 gram rundergehakt, 1 bakje champignons, wat margarine, zout, peper, 1 eetl. paprikapoeder, 2-3 scheutjes worcestershire sauce, 2 teentjes knoflook, 100 gram geraspte jonge kaas

Bereiding:

Maak de sperziebonen klein en schoon, kook deze bijna gaar. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in tweeën of vieren. Kook de aardappelen gaar. Rul ondertussen de gehakt bruin en gaar in een hapjespan, en strooi er wat zout, peper, naar smaak (niet te weinig) worcestershire sauce en ruim paprikapoeder over. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Is het gehakt bruin en gaar, doe dan de champignons en de geperste teentjes knoflook erbij. Blijf ± 3 min. roeren tot de champignons licht bruin zijn. Warm de oven voor op 180ºC. Als de sperziebonen en de aardappels gaar zijn afgieten en in de met wat margarine ingesmeerde ovenschaal doen. Daar overheen het gehaktmengsel en alles even zachtjes door scheppen. Nog wat klontjes margarine erbij om het smeuig te maken. De geraspte kaas erover strooien. Midden in de oven plaatsen en in 20-25 min. warm laten worden. Serveer het goed warm op tafel.