Ed's keuze, Balsamico-kip met knoflookcouscous.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 kipfilets
80 ml balsamico-azijn
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels suiker
1 teen knoflook geplet
Knoflookcouscous:
300 g couscous
500 ml kokende kippenbouillon
60 g boter
4 tenen knoflook, in plakjes
2 eetlepels verse tijm

Bereiding:

Voorbereiding:
Doe de kipfilets in een ondiepe schaal en giet er de balsamico-azijn en kippenbouillon over en doe er suiker en knoflook bij. Laat aan elke kant 10 minuten marineren.
Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon op. Sluit af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of totdat alle vocht geabsorbeerd is.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een koekenpan op halfhoog tot laag vuur. Doe de knoflook en de tijm erin en bak 3 minuten totdat de knoflook zacht is maar nog niet bruin. Doe de couscous in de pan en bak al roerende nog 2 minuten.
Verwarm voor de kip een koekenpan met olie voor op halfhoog vuur. Haal de kip uit de marinade, doe hem in de pan en bak 3 a 4 minuten per kant. Giet de marinade in de pan en kook de kip nog 1 minuut aan elke kant of totdat de kip door en door gaar is en de marinade ingedikt.
Serveertip:
Verdeel de couscous over de borden, leg daar de kip op en giet er wat saus over. Geef er gestoomde boontjes of een andere groente bij.