Ed's keuze, Italiaanse groenteschotel met kip.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g kipfilet fijngesneden, 1 kleine aubergine, 1 middelgrote ui, 1 kleine rode paprika, 1 kleine groene paprika, 1 kleine courgette, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. zout, 2-3 eetl. witte wijn, 2-3 eetl. wijnazijn, zout, peper en suiker, gehakte basilicum, gehakte oregano, 1 klein blikje tomatenpuree, 125 ml tomatensap, maggi, boter

Bereiding:

Bestrooi de kipfilet met wat zout en peper en bak deze in de wok en laat zachtjes gaar worden. Schep de kip er ui en doe nog wat olie in de wok Was de aubergine, en snijd ze in blokjes en bestrooi met zout. Laat het 10 minuten intrekken. Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken. Pel de ui, hak hem fijn. Halveer de paprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes, pel knoflook en ha fijn. Bak de groenten als roerend ca 5 minuten in olie. Voeg de wijn en de azijn toe, breng het geheel met zout, peper, suiker en kruiden op smaak. Laat e groenten in een afgedekte pan in 15-20 minuten gaar bakken. Voeg de laatste 10 minuten de kip erbij. Vermeng de tomatenpuree met het tomatensap, voeg het mengsel aan de groeten kip schotel toe en breng nog op smaak met eventueel wat maggi. Verhit het nog een keer en schik het op een warme schaal.