1 kg kruimige
aardappelen, geschild, in stukken
zout en versgemalen peper
500 gram (wijn)zuurkool
200-250 ml melk
25 g boter
2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
2 lente-/bosuitjes, in ringen
125 ml crème fraîche
150 g rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
2 eetl. mosterd |
Voorbereiding:
Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15
minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor
op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een
luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en
roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten.
Bereidingswijze:
Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en
verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast
elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het
midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.
|