Ed's keuze, Lasagne met kippenragout.

IngrediŽnten voor 4 personen:

450 g in dobbelstenen gesneden kipfilet
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 fijngesneden sjalotje
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
1/2 glas witte wijn
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel vers gehakte rozemarijnblaadjes
6 fijngesneden salieblaadjes
zout en versgemalen peper
1 pakje bechamelsaus (Grand'Italia)
1 pak lasagnevellen
4 eetlepels Parmezaanse kaas
200 g in plakjes gesneden, gebakken champignons
zeezout

Bereiding:

Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Braad de blokjes kipfilet met de knoflook goudbruin in een koekenpan. Voeg dan de sjalotten en tomatenpuree erbij en bak even mee. Bestrooi het mengsel met bloem, blus het af met de wijn en breng het op smaak met de rozemarijn, de salie, peper en zout. Giet de bouillon erbij en laat het geheel op een laag vuur ca. 1/2 uur stoven. Bak de champignons in een aparte pan met wat boter. Kook de lasagnevellen in een ruime pan met water met wat zeezout. Als ze gaar zijn, schep ze uit de pan en laat ze in koud water even schrikken. Besprenkel ze met olijfolie om te voorkomen dat de vellen aan elkaar gaan plakken. Verwarm de oven voor op 200įC. Bestrijk een ovenschaal met zachte boter en bedek de bodem met lasagnevellen. Vorm hierop laagjes van afwisselend kippenragout, bechamelsaus en champignons. Dek elke laag af met lasagnevellen. De bovenste laag moet bestaan uit bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne gedurende 30 minuten in het midden van de oven af. Snijd de lasagne terwijl deze nog warm is en serveer direct.