1 kg koolrabi in
plakken van ca. 1/2 cm, 500 g rundergehakt, 30 g boter, 1 teentje
knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 g champignons,
zout, peper, 50 g geraspte oude kaas, voor de saus: 1 ui, 25 g
boter, 3 theel. kerriepoeder, 5 dl melk, ½ - 1 eetl. maizena, 50 g
geraspte oude kaas |
Voorbereiding:
Saus: ui snipperen en in boter ca. 4 min. zachtjes bakken. Kerrie 1
min. meebakken. Melk erdoor roeren en mengsel aan de kook brengen.
Maizena met 1-2 theel. water losroeren en saus met maizenamengsel
binden. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Oven voorverwarmen op
200 graden.
Bereidingswijze:
Koolrabi met koud water afspoelen en laten uitlekken. Gehakt in 15 g
boter in ca. 5 min. rul bakken. Knoflook toevoegen. Ui, paprika en
champignons klein snijden en in 15 g boter ca. 5 min. bakken.
Uimengsel mengen met gehakt, zout en peper (naar smaak), in een
ingevette ovenschaal scheppen. Koolrabiplakken dakpansgewijs op
gehaktmengsel leggen. Saus erover verdelen en met kaas bestrooien.
Gerecht boven in de oven 15-20 min. gratineren.
|