Ed's keuze, Broccolischotel met kruidenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram aardappelen, geschild, gewassen en in blokjes gesneden
500 gram broccoliroosjes, gewassen en zo nodig kleiner gesneden
500 gram wortels, geschild en in blokjes of schijven gesneden
groentebouillon of zout water om te garen
2-3 eetlepels boter
500 gram kalkoenfilet
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode peper, gehalveerd, ontpit en fijngesneden
100 ml witte wijn
100 ml groente- of kippenbouillon
200 ml room
zout, versgemalen peper
1 snufje nootmuskaat
1 snufje cayennepeper
250 gram kruidenkaas
takjes kruiden te garneren

Bereiding:

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 180°C.
Bereidingswijze:
Groentebouillon of zout water in een pan aan de kook brengen en de groenten daarin per soort beetgaar garen, eruit halen en goed uit laten lekken.
Boter in een pan verhitten. De kalkoenfilet onder stromend water wassen, droog deppen, in blokjes snijden, in het vet doen en al roerend aan braden.
De ui en de knoflook bij het vlees doen en kort mee braden. De peper ook toevoegen en mee fruiten.
Met witte wijn afblussen, met de groente- of kippenbouillon en de room aanvullen en op matig vuur 5 minuten laten pruttelen.
De groentes en de wortels toevoegen, voorzichtig mengen, met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper op smaak brengen en in een ovenschaal doen.
De kruidenkaas daarover verbrokkelen en het geheel in een voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken.
Na het eind van de gaartijd de broccolischotel uit de oven halen, decoratief opdienen, garneren met takjes kruiden en meteen serveren.