Voorbereiding:
Maak de champignons en de cantharellen schoon. Halveer de
champignons of snijd ze in vieren.
Was de bosui en snijd hem in ringen. Was de tijm, schud hem goed
droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Bereidingswijze:
Dep de schnitzels evt. droog. Verhit 2 eetl. olie in een grote pan
en bak de schnitzels aan beide zijden krachtig aan. Breng op smaak
met zout en peper. Neem de schnitzels uit de pan en leg ze in een
ovenschaal.
Bak de champignons in het braadvet en breng op smaak met zout en
peper en neem ze uit de pan.
Verwarm de oven voor (el 175°C., hl 150°C., gas 2). Verhit 1 eetl.
olie in de pan en bak er de cantharellen, de tijm en de bosui, op 1
eetl. na.
Breng op smaak met wat zout en peper en voeg de champignons weer
toe. Voeg 375 ml water en de slagroom toe en breng alles aan de
kook. Voeg het bouillonblokje en de allesbinder toe en breng het
geheel opnieuw aan de kook.
Giet de paddenstoelensaus over de schnitzels zodat ze onder staan.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de ovenschotel ca. 1 uur
en 30 min. in de oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 15 min.
Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden bosui.
Serveertip:
Lekker met geroosterde aardappels en groene salade.
|