Ed's keuze, Italiaanse ovenschotel met ham en knoflook.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eetl. olijfolie
1 fijngesneden knoflookteentje
250 g hamblokjes
250 g in plakjes gesneden champignons
400 g Italiaanse groentemix
zout
peper
2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels
1 theel. gedroogde basilicum

Bereiding:

Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit hierin het fijngesneden knoflookteentje. Voeg er de hamblokjes en de champignons aan toe en laat deze 3 min. meebakken. Schep er de Italiaanse groentemix (kant-en-klaar) door en roerbak alles nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Maak de Maggi Puree voor Ovenschotels aan volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er de gedroogde basilicum en 1 el olijfolie door. Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Zet de schotel 30 min. in een op 250 graden voorverwarmde oven totdat de puree een mooi bruin korstje heeft.
Serveertip:
Voeg na een paar minuten bakken 50 g gehalveerde, ontpitte groene olijven aan de groenten toe. Dit gerecht wordt heel apart als u de ham vervangt door tonijn uit blik. Bak de tonijn niet mee, maar verdeel hem op het groentemengsel in de ovenschotel.