Ed's keuze, Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maïzena - ½ kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout

Bereiding:

Voorbereiding:
Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maïzena en de sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor. Knoflook en gember vermengen met de rest van de sojasaus, verkruimelde kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak hierin snel de walnoten. Haal ze uit de pan. Bak in de overblijvende olie de kipreepjes bruin. Doe de lente-uitjes erbij en bak deze even mee. Giet de sojasaus met gember, knoflook etc. erbij en laat dit aan de kook komen. Eventueel op smaak maken met wat zout. Strooi de walnoten erover.
Serveertip:
Lekker met rijst.