Ed's keuze, Kip in pittige tomatensaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kipfilet
1 gesnipperde ui
3 eetl. olie
1 stokje kaneel
1 á 2 laurierblaadjes
6 kruidnagels
1 theel. kardemompoeder
2 eetl. gembersiroop
4 tenen knoflook (geraspt of geperst)
1 theel. chilipoeder
1 theel. komijnpoeder
1 theel. korianderpoeder
2 blikken gepelde tomatenstukjes (á 400 g)
1 theel. zout

Bereiding:

Voorbereiding:
Kipfilet in stukjes snijden en alle ingrediënten alvast afgewogen op het aanrecht zetten.
Bereidingswijze:
Fruit de uien in de olie.
Voeg kaneel, laurier, kruidnagels en kardemom toe, bak dit 1 minuut mee.
Voeg gember en knoflook toe, bak 30 sec. mee. Doe de kipfiletstukjes in de pan, strooi hier de chilipoeder, komijn en koriander overheen, bak het geheel 2-3 min.,voeg dan de tomatenstukjes toe. Zout toevoegen naar smaak, (ik gebruik altijd de hele theel. zout) goed doorroeren, met de deksel op de pan 40 min. door laten sudderen. Lekker met basmatierijst.