|
|
Ed's keuze, Lamsrack met rodewijn-tijmjus. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 lamsracks à 4
ribbetjes (à la maison) |
Bereiding: |
Dep de lamsracks
droog met keukenpapier en wrijf het vlees aan beide kanten in met
(versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadslede en bak
de lamsracks aan beide kanten bruin aan. Zet de braadslede in een
voorverwarmde oven (200ºC.) en bak het vlees in ± 6 min. mooi rosé
vanbinnen. Verpak de lamsracks in aluminiumfolie en zet de
braadslede op het vuur. Voeg de lamsfond toe, breng aan de kook en
roer de aanbaksels los. Voeg de rode wijn, de mosterd en de tijm toe
en laat de wijnjus op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Breng op smaak met
peper en zout. Snijd de lamsracks tussen de ribbetjes door in
koteletjes en
|