Ed's keuze, Canneloni met gehakt en spinazie.

IngrediŽnten voor 4 personen:

3 eetl. olijfolie
300 g mager rundergehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 pak spinazie fijngesneden (750 g, diepvries)
1 pak verse lasagnebladen (250 g, koelvers)
1 zakje gemalen kaas belegen (175 g)
2 theel. gedroogde oregano
1 bekertje slagroom (125 ml)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200įC. Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Breng op smaak met peper en zout. 2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt. 3. Snijd de lasagnebladen in de breedte doormidden. Verdeel een beetje spinazie-gehaktmengsel over elk vel en rol op. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas en de oregano. Dek af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 min. tot de cannelloni goudbruin is. Lekker met gemengde sla met balsamicoazijn.