...uit mijn Top 123 !

Recept 75...

Aardappel-erwtensoep uit Peru.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 liter groentebouillon
4 grote aardappelen in dobbelstenen
1 rode peper zonder zaad in reepjes
1 gesnipperde rode ui
3 gesnipperde tenen knoflook
300 g diepvriesdoperwten
1 klein blikje maïskorrels
1/8 liter crème fraîche
1 uitgeperste limoen
zout, peper
2 bosuien in ringetjes
1/2 bosje korianderblaadjes

Bereiding:

Breng de helft van de bouillon met de aardappelen, de ui, de peper en de knoflook aan de kook en laat ± 20 minuten zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad en voeg de rest van de bouillon toe.
Voeg de doperwten en de maïs toe en kook deze kort mee.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de bosui en de koriander.