...uit mijn Top 123 !

Recept 57...

Lasagne met aubergine en mozzarella.

Ingrediënten voor 4 personen:

7 eetlepels olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
verse oregano
scheutje wijn
1 kg pomodori tomaten
zout en versgemalen peper
2 aubergines
2 bolletjes mozzarella
verse lasagnevellen
vers basilicum
Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Pel snipper de ui en de knoflook.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de oregano en een scheutje wijn toe en laat dit koken tot het vocht
bijna is verdampt.
Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg deze toe.
Laat alles zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze even staan.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Dep de aubergineplakken met keukenpapier droog, bestrooi ze met peper en bak
ze in olijfolie aan beide kanten lichtbruin.
Schenk een laagje van de tomatensaus in een ovenschaal en leg hier enkele
lasagnevellen op.
Leg de plakken aubergine, afgewisseld met de plakjes mozzarella en de
basilicumblaadjes erop.
Giet hier een derde van de saus over, dan weer lasagnevellen enzovoort.
Sluit af met lasagnevellen en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Zet de lasagne 25 minuten in de oven.
Bij lasagne denk je meestal aan tomaten-gehaktsaus en bechamelsaus, maar je
kunt voor de vulling natuurlijk van alles gebruiken.
Ik ben zelf acht jaar vegetariër geweest en als ik lasagne maakte, deed ik
dat altijd met paddenstoelen, spinazie en kaas. Heerlijk vond ik dat. Maar toen
ik als kok begon, kwam ik erachter dat je met de meeste recepten eindeloos
kunt variëren, terwijl ik vroeger geneigd was een recept altijd op dezelfde
manier te maken.
Dit recept is ook een vegetarische variant, maar als je wilt, kun je aan het
recept natuurlijk altijd zelf vlees of vis toevoegen.