Kook de rijst
tot die driekwart gaar is, laat ze uitlekken en zet ze apart.
snijd de ananas in de lengte doormidden, hol de ene helft uit
(bewaar de andere helft voor een ander gerecht) en snijd het
vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Pel de garnalen en hak ze in kleine stukjes.
Pluk het krabvlees uit elkaar en hak de saucijsjes in stukken.
Hak tenslotte de sjalotten, de knoflook en de pepers in stukken.
Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en
de peper 3-4 minuten.
Doe de garnalen erbij en bak nog 3 minuten door.
Doe er dan het krabvlees en de saucijsjes bij en roer alles goed
door elkaar.
Doe de rijst erbij en breng die op smaak met de vissaus, de sojasaus
en de versgemalen zwarte peper.
Doe er eventueel nog een beetje olie bij.
Kook de rijst, onder voortduren omscheppen, op hoog vuur tot die
zacht en helemaal gaar is.
Doe er dan de helft van de stukjes ananas door en laat het gerecht
nog 1 minuut bakken.
Serveer de rijst in de uitgeholde ananashelft, strooi er de
knapperige sjalotten over en garneer met de overgebleven stukjes
ananas.
|