...uit mijn Top 123 !

Recept 3...

Haaskarbonade Cordon Bleu.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 plak zachte geitenkaas van circa 3/4 cm dik
1 theelepel gedroogde salie of majoraan
2 plakjes rauwe ham
4 haaskarbonades
2 eieren
zout
1 theelepel chilipoeder
1/2 pakje paneermeel
50 g boter of margarine

Bereiding:

Snijd de korstjes van de kaas en snijd de plak kaas in 4 punten.
Strooi de salie over de kaas.
Halveer de plakjes ham en wikkel elk plakje kaas in een plakje ham.
Snijd de haaskarbonades met een scherp mes overlangs open. Stop het
ham-kaaspakketje in de opening en druk het geheel weer dicht. Steek de
opening eventueel met een cocktailprikker vast.
Klop in een diep bord de eieren los met zout en chilipoeder. Haal de
karbonades eerst door het ei en wentel ze dan door het paneermeel.
Herhaal dit nog een keer. Verhit de boter in een koekenpan en bak de
karbonades in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een
gemengde salade en risotto.