Schil de
aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min.
in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze
uitdampen.
Maak de tomaat schoon en snijd hem in stukjes. Pel en snipper de ui
en de knoflook.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin in ca. 5 min. de
hamlapjes aan beide kanten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak
deze 1 min. mee.
Bestrooi de hamlapjes met wat zout en peper en leg ze op elkaar aan
de kant van de pan.
Voeg 250 ml koud water en de inhoud van het zakje jus al roerende
aan de pan toe. Breng de jus aan de kook, leg de hamlapjes naast
elkaar in de jus en stoof ze in 10 min. verder gaar. Keer de lapjes
tussentijds.
Verhit de rest van de olie ondertussen in een wok of hapjespan.
Roerbak hierin op een hoog vuur de ui, de rest van de knoflook en de
boontjes in 5-7 min. beetgaar. Voeg de stukjes tomaat en naar smaak
zout en peper toe. Verwarm het mengsel nog 1 min.
Verdeel de aardappelen en groenten over vier grote borden, leg de
hamlapjes ernaast. Schep de jus over de aardappelen.
Variaties:
Gebruik voor de jus 100 ml rode wijn in plaats van water en voeg 2
theel. basterdsuiker toe.
|