Reinig de champignons en
snijd ze in schijfjes. Leg ze in een schaal met
grote diameters, besprenkel met citroensap en dek af met
geperforeerde
folie. Plaats gedurende 4 minuten in de oven op de hoogste stand.
Breng ondertussen lichtgezouten water met een nootje boter aan de
kook
voor de deegwaren.
Maak de saus.
Doe de boter in een diepe schaal en plaats in de oven afgedekt met
een
velletje keukenpapier gedurende 40 seconden op de hoogste stand.
Roer er
achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door. Plaats terug in
de
oven (onafgedekt) gedurende 4 minuten op de hoogste stand. Roer af
en
toe door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stort ondertussen de tagliatelle in het kokende water. Snijd de ham
in
blokjes en roer deze samen met de champignons met kookvocht door de
saus. Voeg er ook de gehakte kruiden aan toe. Verwarm de saus nog
enkele
minuten op de hoogste stand en rooster ondertussen de pijnboompitten
in
een droge pan.
Giet de tagliatelle af, verdeel over 4 warme kommen of diepe borden,
schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over.
Serveer met vers geraspte parmezaan.
Tip: deegwaren maakt men beter op conventionele manier, in de
microgolfoven duurt het even lang, het kookt gemakkelijker over en
het resultaat is minder goed.
|