...uit mijn Top 123 !

Recept 11...

Broccoli-Gorgonzolataart.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blikje croissantdeeg
50 g sesamzaad
500 g broccoli in kleine stukjes
Zout
Peper
200 g ontbijtspek in blokjes
150 g gorgonzola, verbrokkeld
3 eieren
2 dl slagroom
quichevorm van 22 cm

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 200ºC.
Het deeg uitrollen.
De helft van sesamzaad erover strooien.
Het deeg dubbelklappen en de rest van sesamzaad erover strooien en in het deeg drukken.
Het deeg opnieuw dubbelklappen en uitrollen tot een cirkel van 26 cm.
De vorm ermee bekleden.
De broccoli in water met zout 8 minuten koken.
Laten uitlekken.
Het spek in pan met anti-aanbaklaag uitbakken.
Laten uitlekken.
De broccoli en het spek in de vorm leggen.
De gorgonzola erover strooien.
De eieren losroeren met melk, zout en peper.
Over vulling schenken.
De taart in oven in 40 minuten goudbruin bakken.