Schil de
asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de
asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de
asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Verdeel de kabeljauwhaas in 4 porties. Bestrooi de vis met
versgemalen zout en peper. Leg steeds 2 plakjes katenspek
overlappend naast elkaar. Leg er een portie kabeljauwhaas op en rol
de vis in het spek.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de
kabeljauwvinken in 3-4 minuten per kant mooi bruin, krokant en
vanbinnen net gaar.
Verhit in een hapjespan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak
de asperges in 3-4 minuten mooi bruin. Bestrooi de asperges met de
basterdsuiker en laat de suiker op laag vuur smelten; schep de
asperges af en toe om.
Leg de kabeljauwvinken met de gekarameliseerde asperges op 4 borden.
Bestrooi de asperges met het zeezout en geef de citroen bij de vis.
Serveer tips:
Lekker met gebakken of gestoomde krieltjes.
|