De pastalaagjes worden
afgewisseld met zalm en bechamelsaus. Het geheel wordt overgoten met
visbouillon en ten slotte wordt het met kaas in de oven gebakken: om
van te watertanden!
350 g bloem, gezeefd
zout en versgemalen zwarte peper
3 eieren, geklopt
600 g zalm (in 1 stuk)
1 theelepel venkel, 250 ml visbouillon, 25 g boter
4 eetlepels geraspte cheddar
Bechamelsaus:
300 ml melk
1/2 ui, grof gehakt
1 blaadje foelie
verse peterselie
5 Witte of groene peperkorrels
1 laurierblad
25 g boter
20 g bloem
zout en versgemalen zwarte peper |
Maak het deeg door de
bloem, het zout en de eieren in een schaal te mengen. Laat het deeg
30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot dunne, langgerekte vellen
lasagne.
Kook de lasagne 1 minuut in kokend water met zout. Giet de lasagne
af en leg de vellen op een vochtige theedoek. Zorg ervoor dat de
vellen niet op elkaar liggen.
Snijd de zalm fijn. Verwijder alle graatjes. Zet de zalm apart.
Maak de bechamelsaus door de melk, ui, foelie, peterselie,
peperkorrels en het laurierblad in een steelpannetje langzaam aan de
kook te brengen. Draai het vuur lager en laat de saus ca. 10 minuten
sudderen.
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem al roerend toe.
Bak de bloem 1 minuut. Neem de pan van het vuur en giet het
melkmengsel erbij.
Breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus al roerend 3
minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met lasagne. Bedek de lasagne
met een laag bechamelsaus. Bestrooi de saus met venkel. Schep
vervolgens een laagje zalm in de schaal en bestrooi deze met peper
en zout. Bedek de zalm met een laag lasagne. Ga door tot alles op
is. Eindig met een laagje pasta.
Giet de visbouillon in de schaal en bestrooi het geheel met kaas en
klontjes boter. Bak de lasagne ca. 30 minuten in een voorverwarmde
oven op 200ºC. tot de bovenlaag goudbruin en knapperig is.
Serveer de lasagne direct.
Serveersuggestie:
Serveer de lasagne met volkorenbrood en een frisse salade.
Variatie:
Geef het gerecht een andere smaak door de venkel te vervangen door
komijn of sesamzaad.
|