1 panga filet
per persoon, gember naar smaak (vers of gedroogd), Fair Trade *dipper,
zoet pikant (AH)
Surinaamse sambal (Koningsvogel), grote rauwe gamba's of garnalen
naar smaak, maar ± 4-5 per persoon, knoflook, fijngehakt,
teriyakimarinade
olie, roerbakgroenten naar eigen keus
noedels (Soubry) |
Pangafilet
droogdeppen en in stukken snijden.
Knoflook fijnhakken.
Verse gember fijnhakken.
In een schaal de teriyakimarinade, de fijngehakte knoflook. de
dipper naar smaak en de fijngehakte gember doen.
Goed door elkaar roeren.
Vis erin leggen en goed doorscheppen.
± 15 minuten laten staan.
Gamba's of garnalen pellen en darmkanaal verwijderen.
Olie in een schaal doen en hierin de fijngehakte knoflook en sambal
naar smaak doen.
Goed door elkaar scheppen en gamba's of garnalen toevoegen. Ook 15
minuten laten staan.
In de tussentijd water koken en noedels volgens gebruiksaanwijzing
koken.
In een wok olie warm laten worden, tot het gaat walmen.
Garnalen mooi rose bakken. Uit de wok scheppen en even apart houden.
Panga filet bakken, ook uit de wok scheppen en even apart houden.
Olie bijvoegen en wokgroenten beetgaar wokken.
Pangafilets door dit groentemengsel scheppen, daarna de gamba's of
garnalen.
Noedels apart serveren of door het mengsel scheppen.
*Dipper.
Ik heb
laatst van Fair Trade de Dipper zoet Pikant bij de supermarkt
ontdekt. Een heerlijke geurige melange van verschillende specerijen.
Met de Dipper kun je verschillende dingen doen. Meng een
theelepeltje met een scheut (olijf)olie, laat het een kwartiertje
intrekken en dippen maar. Met stokbrood of Turks brood bijvoorbeeld.
Ook lekker over een salade of geroosterde groenten. Of mix de Dipper
met yoghurt of mayonaise. In deze vis roerbakschotel. Maar ook een
couscous geef je direct een oosters tintje door er wat Dipper aan
toe te voegen!
|