Recept 25...

Vis roerbakschotel.

Ingrediėnten voor 4 personen:

1 panga filet per persoon, gember naar smaak (vers of gedroogd), Fair Trade *dipper, zoet pikant (AH)
Surinaamse sambal (Koningsvogel), grote rauwe gamba's of garnalen naar smaak, maar ± 4-5 per persoon, knoflook, fijngehakt, teriyakimarinade
olie, roerbakgroenten naar eigen keus
noedels (Soubry)

Bereiding:

Pangafilet droogdeppen en in stukken snijden.
Knoflook fijnhakken.
Verse gember fijnhakken.
In een schaal de teriyakimarinade, de fijngehakte knoflook. de dipper naar smaak en de fijngehakte gember doen.
Goed door elkaar roeren.
Vis erin leggen en goed doorscheppen.
± 15 minuten laten staan.
Gamba's of garnalen pellen en darmkanaal verwijderen.
Olie in een schaal doen en hierin de fijngehakte knoflook en sambal naar smaak doen.
Goed door elkaar scheppen en gamba's of garnalen toevoegen. Ook 15 minuten laten staan.
In de tussentijd water koken en noedels volgens gebruiksaanwijzing koken.
In een wok olie warm laten worden, tot het gaat walmen.
Garnalen mooi rose bakken. Uit de wok scheppen en even apart houden.
Panga filet bakken, ook uit de wok scheppen en even apart houden.
Olie bijvoegen en wokgroenten beetgaar wokken.
Pangafilets door dit groentemengsel scheppen, daarna de gamba's of garnalen.
Noedels apart serveren of door het mengsel scheppen.

*Dipper. Ik heb laatst van Fair Trade de Dipper zoet Pikant bij de supermarkt ontdekt. Een heerlijke geurige melange van verschillende specerijen.
Met de Dipper kun je verschillende dingen doen. Meng een theelepeltje met een scheut (olijf)olie, laat het een kwartiertje intrekken en dippen maar. Met stokbrood of Turks brood bijvoorbeeld. Ook lekker over een salade of geroosterde groenten. Of mix de Dipper met yoghurt of mayonaise. In deze vis roerbakschotel. Maar ook een couscous geef je direct een oosters tintje door er wat Dipper aan toe te voegen!