|
Recept 121... Milde viscurry met sperziebonen-mangosalade. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
300 g
basmatirijst |
Bereiding: |
In pan met 500
ml kokend water rijst in 15 min. gaarkoken. Sperziebonen in 6-8 min.
beetgaar koken. Citroen schoonboenen, schil raspen en citroen
uitpersen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en besprenkelen
met 1 el citroensap. In koekenpan 2 el olie verhitten, kerriepoeder
erdoor roeren en kabeljauw erdoor scheppen. Vis 3 min. bakken,
blokjes halverwege voorzichtig keren. Kokosmelk en citroenrasp
toevoegen en vis nog 5 min. zachtjes laten stoven. Zout en peper
naar smaak toevoegen. Intussen mango schillen en vruchtvlees in
blokjes snijden. In schaal dressing maken van 2 el citroensap met 3
el olie, zout en veel peper. Sperziebonen afgieten en met mango door
dressing scheppen. Rijst op vier borden scheppen en viscurry erover
verdelen. Salade ernaast scheppen.
|