300 g witte
rijst
2 el zonnebloemolie
2 pakjes green curry paste (a 70 g)
1 blik kokosmelk (400 ml)
250 g winterpeen
1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)
1 pak koolvisfilet ((400 g, diepvries), ontdooid)
Bereiding:
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en voeg de currypasta toe. Bak op laag
vuur 3 min. tot het aroma vrijkomt. Voeg de kokosmelk toe en breng
aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm
(brunoise) en voeg met de erwten toe aan de saus. Breng weer aan de
kook.
Snijd de vis in stukjes en voeg toe. Laat de curry 5 min. zachtjes
doorkoken tot de vis gaar is. Verdeel de rijst over 4 kommen en
schep de viscurry erop. Lekker met in stukjes gescheurde blaadjes
basilicum. Let op: dit gerecht is erg pittig!