600 g kabeljauw
(in stukken van 2 cm)
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemberpoeder (djahé)
4 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 rode peper (fijngesneden)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
1 bakje verse koriander ((15 g), grof gehakt)
1 bakje amandelschaafsel ((55 g), geroosterd)
8 plakjes filodeeg (pakje 10 plakjes) |
Dep de kabeljauw
droog met keukenpapier en bestrooi met de komijn, gemberpoeder en
peper en zout naar smaak. Laat de kruiden in de vis trekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit ondertussen 2 el olie in een
pan en bak de ui 2 min. Bak de rode peper en de knoflook 2 min. mee.
Voeg de vis toe en bak ca. 4 min. tot hij gaar is. Voeg de bosui,
koriander en amandel toe en schep om. Breng op smaak met peper en
zout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met
olie. Leg er 4 plakjes filodeeg op, steeds haaks op elkaar. Bestrijk
elk plakje dun met olie. Schep de visvulling erop en dek af met 4
plakjes filodeeg, haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie.
Rol het deeg rondom de vulling op. Bak de pastei in ca. 15 min.
goudbruin. Lekker met een wortelsalade.
|