Dompel de ingekruiste
tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude
kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de
zaadjes in reepjes. Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude
kraan en laat goed uitlekken. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Snijd de bosuien in ringetjes. Verkruimel de feta grof. Snijd de
olijven in plakjes en houd circa 50 gram achter voor de garnering.
Snijd de komkommer in plakjes. Kook de eieren hard en pel ze. Roer
voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het
citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.
Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de
olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar. Laat de
salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of
er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en
garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden
olijven.
|