Bereid de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot
gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk
en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil
en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli,
champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog
vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe
en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de
spinazie in delen slinken.
Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie
erop.
Variatietip:
Liever een versie met kip? Snijd 300 g (biologische) kipfilet in
dunne reepjes en bak met de groente vanaf het begin mee.
Tip:
Wist je dat je dit recept volledig kan maken met biologische
ingrediënten?
Serveertip:
Lekker met extra sojasaus.
|