Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat (veg.)
.
Ingrediënten voor 4
personen:
80 g spaghetti
300 g boerenkool, gesneden
5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
6 grote eieren
20 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 teen knoflook, fijngesneden
flinke hand basilicumblaadjes
peper en zout naar smaak
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de grill
van de oven voor (heb je geen grill zet de oven dan zo heet mogelijk
met alleen bovenwarmte). Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen
op de verpakking beetgaar.
Klop de eieren samen met wat peper en zout en Parmezaanse kaas los
in een mengkom.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan een koekenpan (eentje die in de
oven kan van ongeveer 20cm doorsnede). Bak de fijngesneden knoflook
totdat hij begint te kleuren. Voeg de boerenkool toe en bak dit
totdat het geslonken is.
Voeg de reepjes zongedroogde tomaat en de gekookte spaghetti toe en
giet dan het eiermengsel over de boerenkool. Bak de frittata met
spaghetti op een half hoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten. Zet de
pan in de oven en grill de bovenkant in 4-5 minuten goudbruin of tot
het ei aan de bovenkant gestold is.
Bestrooi de pasta frittata met de basilicum. Lekker met boerenbrood.