Recept 2,
Chinese groenten uit de wok (veg.).
|
Ingrediënten voor 4
personen: |
4 eetl. zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
Zout en peper
400 g* tofu in blokjes
750 g paksoi, in repen
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml vleesbouillon
1 eetl. sesamolie
100 g taugé
100 g gekookte, gepelde garnalen |
Bereiding: |
Verhit 2 eetlepels
zonnebloemolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en
glazig. Schep de ui uit de wok. Verhit weer 2 eetlepels
zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide
tofu bijna gaar. Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de
bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar
worden. Roer de gefruite uisnippers, de sesamolie, taugé en garnalen
erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden. *Tofu
Het wordt
veel gebruikt als vleesvervanger. Het wordt gemaakt door sojamelk te
stremmen met natuurlijke mineraalrijke coagulanten (bv. nigari) op
basis van calcium en magnesium. De tofoe heeft doorgaans een witte
kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak
van andere ingrediënten over. Tofoe wordt daarom vaak gemarineerd
(in bv. sojasaus) en vervolgens gebakken. Ook kan het verwerkt
worden in broodbeleg, tofuburgers en andere vegetarische recepten.
|
|