Recept 19,
Zuurkoolschotel
met kaaskorstje (veg.).
|
Ingrediënten voor 4
personen: |
1 kg vastkokende
aardappels, in plakken van 1 cm dik gesneden
1/2 zakje gezouten cashewnoten (a 200 g)
40 g boter
40 g bloem
450 ml melk
200 g pittige kaas (belegen), geraspt
500 g kruidenzuurkool, uitgelekt |
Bereiding: |
Oven
voorverwarmen op 200ºC. In pan met weinig water en wat zout
aardappelplakken in 10-12 min. net gaar koken. In kom tuttifrutti in
100 ml kokend water 10 min. laten wellen. In droge koekenpan
cashewnoten goudbruin roosteren. In (steel)pan boter smelten. Bloem
erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen onder
voortdurend roeren. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Van
kaas 3/4 deel in saus laten smelten. Op smaak brengen met peper.
Aardappels afgieten en even droog stomen. In ovenschaal aardappels,
zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten voorzichtig
door elkaar scheppen. Rest van saus erover schenken. Rest van kaas
erover strooien en schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en
goudbruin bakken. 
|
|