Recept 18,
Vegetarisch
gehakt (veg.).
|
Ingrediënten voor 4
personen: |
2 eetl.
olijfolie,1 ui schoongemaakt en kleingesneden, 2 teentjes knoflook
uitgeperst, 2 preien in ringen gesneden, 2 stengels bleekselderij in
stukjes, 125 g worteltjes geschrapt, 1 koolrabi van circa 150 g grof
geraspt, 50 g bloem, 100 g paneermeel, 100 g belegen kaas, geraspt,
1 ei, 2 eetl. gehakte peterselie, zout, peper, olie |
Bereiding: |
Verhit de olie
in een pan. Voeg de ui, knoflook, prei, bleekselderij, worteltjes en
de koolrabi toe en fruit alles voortdurend omscheppend 3 min. Voeg
er 1 eetlepel water aan toe, temper de hittebron en leg de deksel op
de pan. Laat het groentemengsel 10 min. zachtjes smoren, schep het
af en toe om. Haal de pan van de hittebron en laat de groenten
afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Roer de bloem, paneermeel,
kaas, ei, peterselie en wat zout en peper door het groentemengsel
tot een vrij stevig geheel is ontstaan. Kneed van het mengsel 12
afgeplatte gehaktballen en bestrijk deze met wat olie. Grilleer het
groentegehakt circa 10 min. onder de voorverwarmde grill tot de
gehaktballen een bruin korstje hebben gekregen.
 |
|