Begin met de
aardappelgnocchi. Was en borstel de aardappelen. Kook ze in 20
minuten gaar in de schil (of met een ingeprikte schil 7-8 minuten in
de magnetron op 800 watt). Pel ze daarna en laat ze afkoelen. Pureer
de aardappelen en meng ze met bloem, Parmezaanse kaas, peper, zout
en de losgeklopte eieren. Kneed dit tot een deeg en rol dit tot een
worst van 3 cm dik. Snijd er plakjes van 1 cm dik van die tot een
minirolletje met spitse uiteinden gerold worden. Kook ze 6 minuten
in water met zout en giet ze af. Laat ze iets afkoelen. Pel en
snipper de ui en knoflook voor de paddenstoelenschotel. Borstel de
paddenstoelen of veeg ze schoon; snijd de champignons in vieren en
de oesterzwammen in repen.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg wijn,
gezeefde tomaten en bouillon toe en stoof zachtjes 5 minuten. Roer
de maïzena aan met een beetje water en bind de saus ermee. Voeg zure
room en peterselie toe. (Verdun de saus als deze te dik is met een
scheutje rode wijn). Bak de aardappelgnocchi licht in olijfolie en
serveer ze met de bospaddenstoelen schotel.
|