1,3 kg
aardappelen, geschild en in stukken
zout
versgemalen peper
1 bos bleekselderij, in smalle boogjes
200 g gerookte spekblokjes of -reepjes
150 g ontbijtspek of bacon
3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
125 ml crème fraîche of warme melk (Melkan) |
Kook de
aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2
minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Bak de spekblokjes in
een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan. Rooster het
ontbijtspek of bacon in het spekvet. Giet de aardappelen en selderij
af. Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en
stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de
stamppot met ontbijtspek of bacon erop.
Tips:
Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of prei en schep
er 50 gram geraspte kaas door. 
|