Recept 24
Patates salatasi
(aardappelsalade) |
Ingrediënten voor 4
personen: |
750 g
aardappelen in de schil, 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie,
3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1
theelepel *sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1
eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt, 10
ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte
eieren. |
Bereiding: |
In plaats van
het rijstgerecht kunt u deze Turkse aardappelsalade bij de spinazie
serveren.
Kook 750 g aardappelen in de schil, laat ze iets afkoelen, pel ze en
snijd ze in stukjes.
Meng de aardappelen met 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie,
3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1
theelepel sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1
eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt.
Garneer de salade met 10 ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes
gesneden hardgekookte eieren.
*Sumak is het bruin-paarse zaad van een fluwelige stekelige plant.
Sumak heeft een zure smaak en het wordt veel over salades en
visgerechten gestrooid.
 |
|