Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus en artisjokken

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blik gepelde tomaten van 400 g
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje artisjokbodems
50 g olijven met piment (potje)
400 g spaghetti
zout, peper
3 eetlepels olijfolie
500 g gehakt
1 1/2 dl droge witte wijn
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden

Bereiding:

Snijd de tomaten uit blik en de verse tomaten in stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de artisjokbodems in reepjes en de olijven in plakjes.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 5 minuten rul.
Bak de ui, de knoflook en de tomaten 2 minuten mee.
Voeg de wijn, het tomatensap uit blik, de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken.
Warm de artisjokken en de olijven 1 minuut mee en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de saus erover.