Was de rijst, laat goed
uitlekken en breng met 4 dl water aan de kook. Laat de rijst in 20
minuten zachtjes gaar worden tot al het vocht verdampt is.
Roer de azijn, suiker en zout door elkaar. Meng dit door de rijst en
laat het goed afkoelen.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
Snijd de komkommer in vieren, snijd de zaadjes eruit en snijd dan in
reepjes van een halve centimeter.
Snijd de bosui, de avocado en de vis ook in reepjes van een halve
centimeter.
Houd de velletjes nori 1 voor 1 even boven de gasvlam om ze wat
soepeler te maken en leg dan een velletje op een speciaal
bamboematje of een stukje plastic folie.
Schep in het midden een reep rijst, verdeel hier wat
spinazieblaadjes over, leg hier een reepje komkommer en een reepje
tonijn op en rol de nori met behulp van het matje om de rijst.
Maak de andere sushirollen met spinazie, bosui en zalm en met
spinazie, avocado en krabstick.
Snijd de rollen in plakjes en serveer met wasabi (Japanse
mierikswortel) en sojasaus om in te dippen en een komkommersalade.
|