Deze sushirolletjes kunt
u naar eigen smaak vullen. Probeer gerookte zalm, krab, tonijn en
nog veel meer! Serveren met ketjap en wasabi.
150 g ongekookte rijst, korte korrel
3 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels ruwe rietsuiker
1 1/2 theelepel zout
4 algenbladen (noribladen)
1/2 komkommer, geschild en in smalle reepjes
2 eetlepels ingemaakte gember
1 avocado, geschild, ontpit en in smalle reepjes
225 g gerookte zalm, krab of tonijn, in flinters |
In een middelgrote
sauspan 325 ml water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en in 20
minuten de rijst afgedekt laten koken. In een kleine kom rijstazijn,
suiker en zout mengen. Roer dit door de rijst.
De oven voorverwarmen op 150ºC./gasstand 2. Op een middelgrote
bakplaat de algenbladen 1-2 minuten opwarmen.
Een vel in het midden van een bamboe sushimatje leggen. Handen
vochtig maken, een dun laagje rijst over het vel verspreiden en dit
met de hand aandrukken. 1/4 van de komkommer, gember, avocado en vis
naar keuze in een diagonaal door het midden van de rijst. Het
uiteinde van de mat optillen en voorzichtig over de ingrediënten
rollen. Zachtjes aandrukken. Verder rollen tot een complete rol.
Herhalen met de resterende ingrediënten.
Elke rol met een nat, scherp mes in 4-6 plakken snijden. Direct
serveren.
Tip:
Maak vegetarische sushi door de vis te vervangen door wat extra
groenten.
|